Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво се случва с мечтите за  "Един по-добър живот", които битовизмът погълва разяснява френският режисьор Седрик Кан.

Филмът му проследява как стремежите и самочувствието се смаляват до пълното им изчезване, покрай всекидневни трудности. Ян (Гийом Кане) е главен готвач, който има вяра в способностите си и след като се събира с Надя  (Лайла Бехти) решава да докаже на себе си как добре се справя с живота си. След поредица от неуредици около бизнеса му, героят се сблъсква с реалността, която не му позволява да мисли за любов и веселие, а му носят дългове и куп неприятности.

Седрик Кан много точно улавя как смелостта се изпарява в живота на обикновените хора. Докато в началото любовта и щастието изглежда илюзорно лесно, то сюжетът рязко показва и другата страна на битието, превръщайки персонажите в истински бойци, устремени да оцелеят в така устроения свят.

За участието си във филма Гийом Кане печели награда за най-добра мъжка роля в Рим през 2011 г. Гледайте "Един по-добър живот" на 10 февруари от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 2 месеца

Човека фейлнал и имал проблеми... Ем поз авм успешно готвачи и собственици на хубави ресторанти... Ако провърви, лъщъъъъртяр и много се кефят, ама ако е епик фейл си е бетер Сад, батенце....

2

До 2

преди 2 месеца

Е,това е Филм. Е, ако имаш предвид, че не е излязал от Холивуд и е безинтересен, защото никой никого не убива, това само показва критериите, които водят до това, че комиксови филми са най-гледаните.

1

Анонимен

преди 2 месеца

Цветанов каза тази сутрин по телевизията, че живото в България става все по хубав!