Снимка: Istock

Преди години теми като енергиен вампиризъм, ниски вибрации и енергия бяха обвити в мистицизъм и за тях се говореше с лека насмешка и недоверие. Към днешна дата обаче това не е така. Все по-наясно сме колко е важно нашето вътрешно настроение и как то се отразява на общуването ни с хората и на реализацията ни в живота. И макар да сме добронамерени, със сигурност в приятелския ни кръг (и не само) има хора, които сякаш изсмукват енергията ни и ни карат да се чувстваме зле. Как да разпознаем енергийните вампири? В следващите редове ще ви дадем няколко съвета. Ето ги и тях:

Какво представляват енергийните вампири?

Най-общо казано, това са хора, които умишлено (или не) буквално „източват“ емоционалната ви енергия. Енергийните вампири обожават да бъдат изслушвани, съветвани и обгрижвани, но ако общувате по-дълго време с тях, ще забележите, че след срещите ви се чувствате изтощени и претоварени. За добро или лошо, тези хора могат да са ваши колеги, приятели, близки и дори роднини. Най-доброто, което можете да направите е да се научите да идентифицирате това токсично поведение и да реагирате по правилен начин, запазвайки енергията си – както физическа, така и емоционална.

Такива хора рядко поемат отговорност за действията си

Енергийните вампири често пъти са харизматични и обаятелни. Когато обаче се появи проблем, те са склонни много бързо да се измъкнат и да избягат от отговорност, използвайки чара си. Те с лекота прехвърлят вината на някой друг, като понякога дори влизат в ролята на жертва.

Енергийните вампири винаги ще ви накарат да се извинявате

Те умеят да обръщат ситуацията в тяхна полза и в крайна сметка ще направят така, че вие да се чувствате виновни и дори да трябва да им се извините. Енергийните вампири умеят да принуждават хората, с които общуват да влизат в обяснителен режим.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Коментари Напиши коментар

18

....

преди 4 месеца

Абсолютни глупости! Всъщност трябва да се говори за видове токсично поведение сред хората. Описаните характеристика са множество токсично поведение, на което се противодейства с различни способи! Българското общество е пропито от клишета. Явно няма и йота развитие от преди 30 години. Смях! Смешни статии! И абсолютно грешни възгледи!

17

Роза

преди 4 месеца

Статията е истина -има такива хора и съм срещала доста от тях.Ако не го усетиш навреме,такъв може да ти отрови живота.Аз вече имам инстиктивен усет към такива и се старая да ги отбягвам.За жалост това не винаги е възможно!Не бъдете наивни и податливи-това е моя съвет към вас!

16

Анонимен

преди 4 месеца

На мен не ми пречи!