Снимка: Istock

„Животът е всичко, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето“ – колко често сме установявали това чрез собствения си горчив опит? Понякога сами спираме себе си от предприемането на нещо смело и ново, изтъквайки най-различни причини. Вземете за пример пътуването до екзотична страна. Ако мечтаете за определена дестинация, със сигурност първият въпрос, който изниква пред вас е: „С кого ще отида?“. Всъщност соло пътуването отдавна не е нещо необичайно. Ако наистина искате да го направите, не губете време в мисли и лутане. В следващите редове ви предлагаме няколко ценни препоръки, които биха направили екскурзията ви още по-невероятна. Ето ги и тях:

Носете със себе си химикалка

Макар и този предмет да звучи все по-архаично, всъщност да имате химикалка подръка може да ви спести доста време. Където и да пътувате, винаги може да ви се наложи да попълвате документи, а пък ако батерията на телефона ви падне и няма как да я заредите, можете да напишете нещо важно (като мястото на което сте отседнали) на лист хартия.

Направете си застраховка

Със сигурност това е стъпка, която повечето от нас пренебрегват, тръгвайки на път. В действителност обаче срещу минимална сума пари можете да си подсигурите погасяването на разноските в случай на инцидент. Това ще ви е от голяма полза, особено ако пътувате сами.

Внимавайте с алкохола

Със сигурност хапването и пийването в по-големи количества са позволени, особено когато сме на почивка. Ако пътувате сами обаче, недейте да прекалявате, тъй като не бива да забравяте, че вие сте единственият човек, на когото можете да разчитате. Навсякъде по света има недоброжелатели, които биха се възползвали от това ваше състояние.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 месеца

Понеже за пътуването питате. Вчера Гурково, Габрово със спирка кръглото кафе край Мъглиж! Днес също много натоварен ден в по-далечни посоки. Утехата ми е че вече знам един Имен Ден кога е. Още ми държи, без покана.

5

В.

преди 4 месеца

Досега никой принцип, от вашите, не сработи, май!

4

Един с Една

преди 4 месеца

Носете си Валтер или Глок. И не пътувайте в ЕС, щото мое се заразите умствено със техните ценности, които както всички знаем водят до тотален КРАХ