Снимка: Istock

Когато двама души са решили да сключат брак, желанието им е той да се задържи в годините напред, да е изпълнен с повече щастливи мигове. Вероятно няма двойка, която някога да не е питала за съвет друга двойка с дългогодишен брак каква е тайната им. Повечето съвети всеки ги е чувал. Толкова познати ни изглеждат, че ги подминаваме. Казваме си „да, това съм го чувал, кажи нещо друго“. Но от това, което сме чували, колко успяваме да следваме?

Днес споделяме с вас 11 съвета за дългогодишен брак. От онези, познатите, но които не бива да подминаваме, да неглижираме, защото те са в основата на щастливото семейство.

1. Не всичко зависи от вас. Важно е всеки да уважава собствените си нужди, но също така е важно и да има баланс в даването и получаването. Бракът се гради от двама души.

2. Осъзнайте, че и двамата ще се разочаровате поне донякъде. Никой от вас не е перфектен и ако смятате, че не допускате грешки, това е знак, че връзката ви може да е изложена на риск. След като и двамата признаете, че ще правите грешки и ще се разочаровате един друг, вашите очаквания ще бъдат закотвени в реалността, а не във фантазиите ви.

Как да накарате мъжа до себе си да се чувства специален

3. Жените се и за семейството на другия. От вас обаче зависи да не позволявате на роднините и на двете страни да се бъркат във вашето семейство, дори с добри намерения.

4. Най-важното нещо, което можете да правите заедно, е да общувате ефективно. Постоянната двупосочна комуникация ще помогне за изграждане на доверие, задаване на очаквания и избягване на конфликти. Няма заместител за нея. Нарушили се комуникацията помежду ви, бракът е в риск.

5. Говорете уважително един на друг. Въпреки че понякога ще си изпускате нервите, особено по време на спор, важно е да запазите уважителното отношение един към друг.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase