Снимка: Istock

Когато срещнем нова любов и намеренията ни са сериозни, а не търсим мимолетни забавления, мечтаем да имаме стабилна и щастлива връзка. Партньорите не спират да преминават през изпитания под формата на ситуация, били те положителни или отрицателни. Питаме се от какво се нуждае една връзка, за да се развие като съюз, който носи удовлетворение и за двамата партньори.

Западни специалисти по връзките разкриват 20 черти на щастливата връзка.

1. Визия – Имайте визия относно това какво очаквате от вашето партньорство, но също така бъдете готови да я реализирате.

2. Определение за романтика – Хората имат различни представи за романтиката. Не за онези интимни разговори с половинката, които имат за цел да определят какво означава романтиката за вас, за да може да имате това, за което копнеете.

3. Ангажимент – Ангажирайте се всеки ден с вашите взаимоотношения и демонстрирайте този ангажимент.

4 неща, които правят мъжа щастлив във връзката

4. Интереси – Имайте отделни и общи интереси. Това ще ви поддържа „живи“ и вълнуващи един за друг.

5. Слушане – Слушането и вникването в думите на другия е важно за добрата комуникация.

6. Въпроси – Задавайте си въпроси, които показват вашия искрен интерес един към друг, дори и връзката ви да е дългогодишна.

7. Лекувайте – Излекувайте всички минали рани, особено онези от предишни любовни връзки, не пренасяйте емоционален товар в новата ви връзка.

Цели, които двойките да си поставят за щастлива и дълга връзка

8. Преоткриване – Още нещо, без което не може една стабилна и щастлива връзка. Желанието да се преоткривате един друг с любимия човек ви мотивира да се развивате като личности, но и помага на взаимоотношенията да процъфтяват.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase