Снимка: Pixabay/Niko_Shogol

Коледните и новогодишни празници минаха, коледните базарчета затвориха, украсата бе свалена, а зимата е в разгара си и навън ще става все по-студено. Затова, много хора се депресират през януари и февруари, чакайки по-топлите дни и веселите пролетни моменти в парка с компанията. Как да подобрите настроението и да не се оставяте на тъгата? Вижте някои идеи на "The Sun".

Прегръщайте се
 
Никога не подценявайте силата на прегръдката. Хубава, продължителна мечешка прегръдка, в която усещате сърцебиенето на другия. Гушкайте се по много време с партньора на дивана, за да сте щастливи. Ако нямате партньор, поне прегърнете приятелите, съквартирантите, роднините за малко.

Смейте се високо
 
Използвайте студените дни, ранното стъмняване и дългите нощи за гледане на повече филми и предавания, и то такива, които са комедийни и забавни. Смейте се високо, без да се притеснявате. И дори опитайте да се смеете на малки неща, дребни шеги, дори когато не гледате нещо забавно. Смехът увеличава допамина и намалява нивата на стреса.
 
Пръскайте се с парфюм
 
Носенето на парфюм може да прави чудеса с настроението. Напръскайте се хубаво, дори когато излизате само до магазина или на кратка разходка, а защо не и когато просто стоите вкъщи. Ароматите на цитруси, бор, джинджифил и мента подобряват настроението.

Пийте чай
 
Растителните съставки в чая имат добър психологически ефект върху настроението. Кофеинът и Л-теанинът (влиза в състава на зеления чай) ни правят по-фокусирани, спокойни и пъргави, жизнени. Л-теанинът дори ни кара да релаксираме и да се отпуснем. Препоръчва се пиенето на чай преди събития, които ни притесняват и стресират.
Обличайте се с весели дрехи
 
Да носите тоалет, който ви кара да се чувствате позитивно и весело, подбрява настроението. Носете по-светли дрехи, както и такива, с които изпъквате и се забелязват, дори да излизате навън за кратко. Облечете светлите и шарени дрехи и докато си почивате на дивана вкъщи. Синият цвят ни кара да се чувстваме спокойни, а жълтото - да сме оптимисти.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase