Снимка: Istock

С настъпването на новата година ни се иска да поставим и началото на дълго отлагано начинание или пък да променим нещо в навиците си. Новото начало е свързано и с нови надежди и очаквания. В следващите редове ви предлагаме няколко идеи как да започнете годината начисто.

Ето ги и тях:

Организирайте дома си

Навярно след празниците у дома ви е настанал малък армагедон – пране, което чака да бъде изпрано, остатъци храна от празничните вечери, коледни играчки, разхвърляни стаи и какво ли още не. Направете си разходка до близкия магазин и си вземете кутии за съхранение. Можете да ги използвате, за да организирате дома си по-добре. Използвайте ги в хола, кухнята, спалнята, детските стаи и дори банята.

Изхвърлете стари дрехи и предмети

Направете ревизия на гардеробите – както вашите, така и тези на децата. Сбогувайте се с отеснели дрехи, захабени домашни блузи, панталони, които са протрити от носене. Това е един много добър начин да прочистите енергията в дома си, а според духовни учители, по този начин подсъзнателно слагате ред и в живота си.

Почистете основно дома си

Направете го забавно – пуснете си селекция от любими песни и започвайте! Преместете диваните, избършете праха под спалнята, сменете хавлиите в банята, почистете килера, изперете обувките.

Отделете се от екрана

Часовете, прекарани пред екраните на мобилните устройства буквално ощетяват истинския ни живот. Направете си малко предизвикателство и се опитайте да стоите колкото се може по-далеч от екраните. Вместо да гледате как другите правят упражнения, посещават екзотични места и се усъвършенстват – направете го самите вие. Не се сравнявайте с хората, които публикуват съдържание в социалните мрежи. Често пъти животът им няма нищо общо с това, което те представят на аудиторията си. Купете си хубава книга или пък гледайте нашумял сериал, това ще ви помогне да релаксирате и да се заредите за предстоящи задачи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase