Снимка: Istock

Независимо от повода или случая, понякога се налага да облечем официална рокля. За повечето от нас това е момент както на радост, така и на притеснение. Ами сега? Ще успеем ли да намерим подходяща официална рокля или ще трябва да поровим в гардероба, в търсене на нещо позабравено, което все още може би ни става? Безспорно тези тревоги провокират и резки диети, или пък спад в самочувствието. Но не се обезкуражавайте! Помнете, че няма лоша фигура, има само лоша кройка. И така, в следващите редове ще си споделим каква рокля да изберете според типа фигура. И така:

Ако сте с фигура тип Круша

За тази фигура е характерен по-широк ханш и по-тесни рамене. Когато избирате рокля, подходяща на вашата фигура, опитайте се да подчертаете ханша и неговите извивки. За да удължите видимо силуета, можете да изберете и рокля с V-образно деколте. За да балансирате обема, в горната част на роклята може да има и волани или пък обемни ръкави. Подходяща за вас е и рокля в два цвята – светъл в горната част и тъмен в долната. Така ще отклоните вниманието от ханша и ще го насочите към другата половина на тялото си. Избягвайте прекалено широки рокли, както и такива, които са прекалено къси.

Ако имате фигура Пясъчен часовник

Тази фигура е с извивки, а за нея е характерно, че ширината на бюста и ханша са с почти еднакъв размер. За вас са подходящи рокли, които следват извивките на тялото и ги подчертават. Можете да изберете и модел с паднало рамо. Набори около талията ви ще я направят още по-забеежима, а тялото ви – по-женствено. Избягвайте широки и безформени рокли, тъй като те могат да донесат допълнителен обем, който да ви накар да изглеждате по-пълна. Уверете се, че роклята ви е точният размер, за да избягвате разместване или пък повдигане нагоре.

Ако сте с тяло тип Ябълка

Този тип фигура е с правилни пропорции, но особеността е, че талията не е толкова тънка. Дами с подобна фигура могат дори да имат бюст, който да е по-едър от ханша. За да балансирате излъчването, търсете модели, които имат колан или набор около талията. Можете дори да комбинирате тясна блуза с широка пола тип “балерина”, за да придадете обем на долната част на тялото. Избягвайте V-образните деколтета, тъй като те ще акцентират върху горната част на тялото.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase