Снимка: Istock

Продължителността на взаимоотношенията ни с нашите приятели зависи от редица фактори. Това какви ще бъдат те в същността си също се дължи на много неща, като характерът е един от тях. Още в детските си години, ние проявяваме определени качества. С напредване на времето тези личностни черти се развиват, някои избледняват. Ситуациите са тези, които разкриват какви сме всъщност. На думи можем да сме много убедителни, че сме прекрасни приятели, че на нас може да се разчита 24/7, но ситуациите са онези, които са тест за казаното от нас.

Има различни типове приятели, но едни от най-натоварващите и донякъде „опасни“ са токсичните. Дали във вашето обкръжение има такива? Вижте 15 признака.

1. Когато вие успявате, токсичният приятел няма да се радва наистина за успеха ви, а ще покаже завистта си.

2. Понякога токсичната приятелка или приятел може да прояви ревност, че се срещате с други ваши приятели, че не сте се обадили за срещата, а сте отишли на определено място сами или в друга компания и т. н.

3. Чувствате се изтощени след разговор/ среща с нея/него. Според западния психолог Сюзън Хайтлър, причините за това са психосоматични. Това е така, защото всички системи на тялото са свързани и емоционалният дискомфорт ни кара да се чувстваме физически зле.

4. Понякога или по-често напоследък се опитвате да скриете някакви неща от нея/него. Ако са хубави, за да не ви завиди, ако пък имате проблеми, за да не се зарадва вътрешно за тях.

5. Вашата токсична приятелка или приятел често се опитва да подчертае своите предимства, като ви омаловажава като личност.

6. Копира личния ви стил.

7. Тя/той е твърде драматична/драматичен и говори само за собствените си проблеми.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Коментари Напиши коментар

12

Следи те,

преди 1 месец

А крие своите контакти. Разгонва приятелите ти да не общуваш с дуги. Прави интриги в работата да те уволнят.

11

Аз

преди 1 месец

Нагласила съм се, вървя по улицата с колежка, няколко мъже по пътя гледат мен, а не нея. Спираме по пътя да си купи цигари и докато чакаме, тя отбелязва: "Това червило не ти е хубаво. По-хубаво ти е онова другото." След 2 минути си говорим за обувки и тя: "Не си си лъснала обаче добре ботушите днес" Ахахаха

10

Куна Бенката

преди 2 месеца

До 11 Какъв прокажен бе надъфкан шпек, следи от зъби. Тия двете Величка Сопутлийката и Калоферската Сия като вкарат две ракии не правят разлика от гумено дилдо и истински. Дъвчат бясно като гладни вълчици. Той завалията не смее да гъкне да не му го отхапят от корен. Той си знае. Аз съм си фанала едно младо доббичче само му го лигавя докато го надърви и оттам насетне няма да разправям какъв земетръс е в кооперацията.