Снимка: iStockphoto

Всеки иска щастие в любовта. Ако и вие сте от тези, които се надяват да намерят перфектния партньор, с когото да бъдат в истинска хармония, не сте сами.

Представите за перфектния партньор обикновено включват списък с качества, които мъжът трябва да притежава. Възможно е да срещнете такъв човек, който да отговаря на всички критерии, но по някаква причина той не привлича сърцето ви по начина, по който се очаква това да се случи, въпреки че изглежда идеален за връзка.

Каква е причината да не откривате подходящ партньор?

Защо не можете да се влюбите в перфектния мъж?

Критериите за перфектния мъж не са ваши критерии

Критериите за идеалния партньор се определят негласно от обществените нагласи и социалните стереотипи. Обикновено се смята, че перфектният мъж трябва да е интелигентен, с чувство за хумор, с добра професия и положение, да не пие и да няма пороци, да е внимателен към жената до себе си. Всичко това е прекрасно, но по някаква причина, когато срещнете такъв прекрасен на пръв поглед мъж, вие изобщо не сте привлечени от него. Може би една от причините за това е, че тези критерии не са толкова важни за вас и не вълнуват сърцето ви, както други качества, които търсите в мъжа.

Не сте готови

Много хора търсят любовта, без да си дават сметка, че не са готови за нея. Има етапи и периоди в живота, които ни карат да оставим нещата на пауза за малко, да се хармонизираме със самите себе си, да обърнем внимание на истинските си нужди и да разберем и осъзнаем предходните си грешки. И точно в такива моменти има вероятност да не сте готови да се влюбите, макар пред вас да стои перфектният потенциален партньор.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase