Снимка: Pexels/Katerina Holmes

 Всички сме чували, че хората може да преживеят бърнаут ("прегряване", крайно изтощение) от работата, но знаете ли, че може това да се случи и заради прекаленото ходене по срещи? Голямото желание да намерим любовта и да споделяме живота си със специален човек могат да ни изиграят лоша шега. Трябва нещата да се случват по естествен начин и да не търсите любов на всяка цена. Ето някои знаци, че е време да си починете от срещите, според "Elite Daily".

Започвате да губите надежда
 
Ако сте на дъното, отчаяни сте и сте много разочаровани от последните си срещи, значи ви е време за почивка. Дори ако смятате, че трябва да се предадете, че няма да намерите любовта и ще сте сами завинаги, това показва, че трябва да се разсеете, да си намерите друго хоби и занимание, а не постоянно да ходите по срещи. Така ще се успокоите. "Губенето на надежда е първият знак за преживяването на бърнаут от срещи", казва Амира Джонсън, терапевт в Атланта.

Влияе зле на психическото ви здраве
 
Дори да не сте загубили надежда напълно, ако сте песимисти, черногледи и не се вълнувате, че отивате на среща, тогава по-добре си дайте почивка. Ако сте вкисанти и негативни, няма как нещата да ви се получат. Трябва да сте позитивни на срещата, за да има втора такава. Ако усетите, че срещите ви стресират, депресират и влияят зле на психическото ви здраве, просто се откажете от тях за известен период от време.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase