Снимка: Istockphoto

 Намирането на естествен начин за облекчаване на симптомите на хрема и запушен нос може да бъде трудно. Не е невъзможно обаче и има много опции, които може да прочетете по-долу. Тези съвети могат да ви помогнат да прочистите носа си, без да приемате лекарства и капки за нос.

Повечето от тези изцяло натурални лекове съдържат съставки, които вече имате в дома си. Тези средства ще ви помогнат, когато сте отчаяни и ви е твърде трудно да спите през нощта.
 
А ето и кои са те:
 
1. Използвайте овлажнител за въздух
 
Когато използвате овлажнител, той изпълва въздуха с водна пара. Тази пара овлажнява носа и гърлото ви, което помага за облекчаване на натрупването на слуз в гърдите и носа. Когато носът и гърлото ви са необичайно сухи, тялото ви създава повече и по-гъста слуз. Като намерите начин да премахнете сухотата, тялото ви ще спре да произвежда въпросната слуз.
 
Фастинг – тайната за отслабване на Илон Мъск

6 храни за здрава кожа, коса и имунитет

Есенна депресия: 7 храни, които ви изтощават


2. Пийте повече течности
 
Ако пиете много вода, когато не се чувствате добре, това ще помогне за разграждането на част от храчките. Когато се дехидратирате, натрупването на храчки само ще стане по-неприятно. Избягвайте кофеиновите напитки, както и алкохола. Те допринасят за дехидратация. Пийте повече вода и ще почувствате облекчение.
 
3. Спортувайте 
 
Бързата разходка, джогинг или каране на колело може да помогне за изчистване на част от храчките в носа. Не забравяйте обаче да не прекалявате, тъй като вероятно се борите с някакъв вид вирус и все пак не трябва да се преуморявате.
 
4. Използвайте етерични масла
 
Тези масла могат да лекуват и облекчават симптомите на много заболявания, включително настинка. Чрез вдишване на изпарения от маслата, това може да помогне за разграждането и оттичането на част от храчките. Използвайте някои популярни етерични масла като ги слагате в кипяща вода и вдишвате изпаренията. Използвайте масла от риган, мащерка, евкалипт и мента.
 
Останалите начини да преборим хремата без лекарства - вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase