Снимка: Getty Images

Лесните и бързи прическа и грим напълно спокойно определят изминалото десетилетие, но преди разрошените вълни и създаването на илюзията за естествена визия чрез грим, прекарването на време в усъвършенстване на косата и грима е било задължително. Говорим за 90-те години, когато на преден план излизат супермоделите като Синди Крауфорд, Вероника Уеб и Клаудия Шифър с коси, които са перфектно оформени с голям обем.

След десетилетие на модена минималистична красота, т.нар. бухнала коса от 90-те години се завръща в още по-красив вид. Терминът е актуален в социалните мрежи и вече има над 64 милиона показвания в TikTok, а знаменитости като Хейли Бийбър и Сиара се присъединиха към тенденцията. 
 
"Мисля, че има известно чувство на носталгия, което осигурява утеха след последните бурни години", казва Съни Брук пред InStyle. Допълва, че хората вече са готови да се почувстват отново красиви и да получат заслужените комплименти след дълго време, прекарано в изолация. 

Прически за есента - как да си направим стил от 90-те

Вдъхновението
 
Колкото и странно да звучи, вдъхновението за новата стара прическа за есента идва от дами, които не са били чак толкова известни през 90-те години или пък дори не са били родени. Говорим за Кендъл Дженър и Хейли Бийбър, които напоследък все повече се обръщат към десетилетия, които са доста далеч от тях. Независимо дали става въпрос за мода, маникюр или красота, двете дами очевидно черпят вдъхновение от визията на майките си. 
 
Прически есен 2022: Седем хитови цвята за сезона
 
 
Сиара е другата известна личност, която се насочи към бухналата коса от 90-те години. Тя обаче реши да покаже свой собствен прочит на тенденцията, боядисвайки се в оранжево. Известна с любовта си към различните цветове в косата, изпълнителката е изпробвала всичко - от розово до лилаво - и не е никаква изненада, че отново е боядисала кичурите си.
 
Невъзможно е да споменем бухнала коса без да включим в класацията и Дженифър Лопес. Звездата е превърнала обемната прическа в своя емблематична визия, благодарение на постоянните грижи на фризьора си Крис Апълтън. 
 
Кадри на вдъхновяващите звезди и практични съвети как да си направим супер секси прическа от 90-те - вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase