Снимка: Istock

На 26 септември ни очаква новолуние в знака на зодия Везни. Месец септември още от самото си начало е период на променяща се енергия. Започна със силно ретроградно влияние, което ни кара да спрем, да преоценим нещата и да се справим с въпроси от миналото.

Ретроградната енергия също може да е причина преценката ни за много неща да е замъглена. Но това се случва, за да насочим вниманието си към нашия вътрешен свят, а не към външния. Но септември ни носи и есенно равноденствие на 23-то число., което се смята за средата на астрологичната година и носи повратна точка в енергията.

За някои хора, настъпването на месеца е свързано с повече стрес от това, че лятото отминава и наближава краят на календарната година. Ще ни отнеме малко време, за да се приспособим към енергията на първия есенен месец.

Новолунието във Везни ще ни помогне. То ни носи открита и нежна енергия, напомняйки ни да се съсредоточим върху намирането на нашия баланс. По време на това новолуние може да се запитаме къде е най-подходящо да вложим енергията си. Не бива да забравяме, че е много ценен ресурс. Постоянно попадаме в ситуации, които изискват нашето внимание. Тук вече ние имаме избора как да подходим към тях така, че да не изтощят енергията ни, както и към други, които биха могли да ни заредят с хубава такава.

По време на това новолуние, Юпитер – планетата на късмета, възможностите и изобилието, е много активна. Сега Юпитер ще ни помогне да видим нещата по-обективно, с по-голяма яснота и по-далечна перспектива.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase