Снимка: Istock

Всяка любовна връзка е различна. Нямаме застраховка срещу токсичната връзка. Първоначално тя може да е прекрасна, романтична, обещаваща, но впоследствие да попаднем в капана ѝ. Кои са признаците, че може би се намирате в токсична връзка?Вижте някои червени флагове.

1. Ходите по „черупки от яйца“

Как се чувствате около партньора си? Да ходиш по „черупки от яйца“, „бръсначи“ или както искате го наречете, означава да се чувствате несигурни и донякъде напрегнати във връзката си и източник на тези емоции да е вашият партньор. Бдително внимавате да не направите или кажете нещо, което може да напрегне половинката ви, да се окаже повод за спор.

Правите всичко възможно другият да е доволен, за да има мир помежду ви. Не си позволявате да взимате решения, които може да вземете сами, а винаги търсите разрешение. Ходите ли по черупки от яйца около партньора си? Ако отговорът е „да“, това е ясен червен флаг, че връзката ви е токсична.

2. Самочувствието ви е наранено

Още един знак, че се намираме в токсични взаимоотношения е, когато не се чувстваме добре със себе си. Това най-често може да се дължи на факта, че партньорът ни омаловажава по някакъв начин – не се гордее с постиженията ни, критиките са чести и не са градивни, словесни атаки, с които се опитва да ни откаже от определени цели, които сме си поставили и т. н.

3. Здравето ви се влошава

Когато сме нещастни във връзката си здравословните проблеми са налице. Възможно е да страдаме от безсъние, болки в тялото, нервен стомах, да отслабнем или напълнеем, заради нездравословно хранене и т. н. Страдате ли от хронични здравословни проблеми? Това може да е знак, че връзката ви е токсична.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

6

преди 2 месеца

В началото на статията виждаме поредната полит. коректна картина. Хората на нея нямат очи, уста и носове, НО ! имат цвят на кожата. И разбира се белият мъж е злодеят (както винаги).

5

Анонимен

преди 2 месеца

Аз съм в токсична връзка със себе си.

4

Раз-два

преди 2 месеца

Отнася се лошо с теб, наранява самочувствието ти, когато си около него/нея се чувстваш като на тръни? Няма какво да се чудиш дали връзката ви е токсична или не е. Разумният начин да решиш проблема е рит.ник малко по-долу от гърба в посока към вратата, без да даваш никакви обяснения. Нека той/тя да се чуди, защо е бил(а) изпроводен(а) по този начин.