Снимка: Istockphoto
Ревността е качество, което може както да поддържа пламъка в любовта, така и да го загаси. В големи дози и без контрол тя е задушаваща и деградивна. Тази емоция обаче е напълно човешка и почти няма човек, който да не я е изпитвал и да не се е сблъсквал с нея. Когато обаче това се случи, е много важно да я държите под контрол, за да не разрушите връзката с партньора си.
 
Ето как да обуздаете "зеления звяр":

1.  Мълчание

Вместо постоянно да задавате куп въпроси на партньора си, когато прекарва повече време навън и с други хора, не му говорете. Дистанцирането винаги се забелязва от половинката ви и затова той/тя бързо ще се позаинтересува какво се случва. Използвайте възможността да започнете един градивен и спокоен разговор и да обясните точно какво ви мъчи.

2.  Погрижете се за себе си

Вместо да трупате негативна енергия и постоянно да се самоубеждавате, че любимият човек има интерес към друг/а, по-добре вложете всички усилия върху себе си като правите неща, които ви носят удоволствие и подобряват самочувствието ви. Купете си нещо хубаво, отидете на масаж или маникюр… излезте с приятелка на кино и т.н.

3.  Проучете човек, от когото ревнувате

Най-добрият начин да разберете дали има смисъл изобщо да ревнувате от трети човек е като се запознаете със ситуацията в детайли и с него/нея. Така ще можете от първа ръка да видите има ли наистина флирт или е само във вашата глава. Наблюдавайте, сприятелете се ако трябва с този човек и поемете контрола над ситуацията. Както казват: Дръж приятелите си близо и враговете си още по-близо.
 
Останалите начини да се справите с ревността си - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase