Снимка: Pixabay/Miroslavik

Времето става все по-горещо и това ни влияе. Лятото е вълнуващ и забавен сезон, но понякога горещините ни правят изморени, раздразнителни, а и вредят на доброто здравословно състояние. Ето някои трикове за справяне с жегата, според "Pop Sugar".

Замразете термофора
 
Термофорът е вашият най-добър приятел през лятото. Напълнето го с хладка вода и го сложете за няколко часа във фризера. После може да го използвате - да го сложите в скута си или на краката си, докато работите. Може и да го пъхнете между чаршафите и завивките, малко преди да легнете.

Носете пижама
 
Да, може да ви се струва странно, но е по-добре да спите по пижама, а не голи или само по бельо. Ако носите естествени материи, като памук, това помага тялото да се охлади - памукът попива потта от кожата. Така че, заложете на памучна пижама. Не носете изкуствени материи или синтетични материи. С тях ви е още по-горещо и температурата на тялото се повишава.

Сложете кофичка с лед до вентилатора
 
Вентилаторите са помощници в борбата с жегата. Те навяват студен вятър и така помагат на потта по вас да се изпари по-бързо, да ви е хладно. Но, ако това не ви е достатъчно, сложете кофичка с лед пред вентилатора. Когато вятърът от вентилатора преминава покрай леда, това прави температурите в стаята по-ниски и се създава свеж въздух.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase