Снимка: Istock

Знаете ли, че редица западни психолози твърдят, че хранителните навици и поведението на масата са пряко свързани с чертите на характера ни? Забавният сайт Bright Side споделя, че психоложката и основателка на кетъринг компания Джулиет Богосян казва, че най-добрият начин да опознаеш един човек е да го изведеш на вечеря. Какво смята още психоложката, както и други нейни западни колеги за хранителните навици и личността, вижте в следващите редове.

Как консумираме храната?

Според Джулиет Богосян, целеустремеността на „бързоядците“ им пречи да се наслаждават на хубавите моменти от живота. Въпреки че такива хора са динамични и имат широк кръг от познати, времето им стига само за двама-трима близки приятели.

Хората, които се хранят по-бавно са упорити и изграждат по-лесно навици. Но са склонни да бъдат егоисти и да поставят собствените си нужди пред тези на другите. Бавни са не само на масата, но често и в работата.

Може би сте забелязали, че хората, които за вас са най-приятни събеседници, приключват с храненето по едно и също време с вас. Това не е случайно. Тези хора се отличават с висока степен на емпатия, лесно се адаптират към другите и са в състояние да намерят компромис.

Ако темпото на хранене на човек се определя от графика, който се налага да следва, това означава, че той е свикнал да върши работата си съвестно. В края на деня такива хора се чувстват удовлетворени от свършеното, но се и чудят колко бързо е минало времето.

Поведение на масата

Според проучванията, хората които са склонни да овкусяват храната, преди да я опитат или пък поръчват храна, без да разгледат преди това менюто, трудно понасят промените в живота. Човек, който си изяжда всичко, преди да премине към следващото пък, се характеризира с внимание към детайла.

Според Богосян такива хора вършат работата си с максимална отдаденост, но също така не харесват промени. От друга страна, хората, които консумират едно и също и отказват да опитат нещо ново, обикновено са невротични и тревожни дори без видима причина.

Любознателната личност не се колебае да задава въпроси на сервитьора относно избора на ястие. Такъв човек често е готов за експерименти и е в състояние да върви смело напред, за да реализира новите си идеи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase