Снимка: istock

 Продукти:

  • 320 мл течна сладка сметана за разбиване
  • 116 мл подсладено кондензирано мляко
  • 100 г настърган шоколад по ваш избор
  • 3-4 с.л. течен шоколад на стайна температура
Приготвяне:
 
В купа разбийте с миксер сметаната до твърди връхчета, която е добре преди това да е била в хладилник за няколко часа. Сипете в купа кондензираното мляко и добавете към него малко количество от сметаната, разбъркайте. След това сложете останалата сметана и настъргания шоколад. Всичко се разбърква добре и се слага в подходяща форма – кексова, йенска или друга, която имате за домашен сладолед. Отгоре поръсете добре с течния шоколад и леко разбъркайте. Покрийте формата със свежо фолио и поставете сладоледа за няколко часа в камерата.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase