Снимка: Istockphoto

 Постигането на здрава и сияйна кожа вече не е мираж. Както вече ви показахме, следвайки корейска бюти техника, много жени се мажат с вазелин или друг мазен продукт. Така успяват да „запечатат“ влагат за по-дълго. Но може ли същата да се приложи на вашата коса? 


Ако се разровите из социалните мрежи и платформата Tik Tok, ще откриете безброй полезни видеа по въпроса. Те са обозначени с хаштага #hairslugging.И показват как да нанесете мазен продукт, за да имате копринена коса.

Подобно на кожата, всеки продукт с вазелин може да се превърне в чудесна маска за коса. Тя може да подобри състоянието на косъма, но и на скалпа, особено, акоп е сух и раздразнен. 

Точно както корейките мажат тялото си с вазелин и спят така за една нощ, същото се прилага и за косата. А на сутринта, непосредствено след измиване, тя е много по-хубава. А влагата остава в космените фоликули за по-дълго. 

Копринена коса - с вазелин, чорап и ластик


Вместо да купувате скъпи маски или масла за коса, може да изпробвате най-новия трик в Tik Tok.  

„Покриването на косата с мазен продукт може да бъде полезно за запечатване на влагата“. Това споделя пред TZR фризьорът Джеръми Тардо, който работи с Майли Сайръс и Джаред Лето. И добавя, че това е нов начин за заместване на балсама за коса, който мнозина пропускат в своята рутинна грижа. 

Само за една нощ може да се сдобиете с копринена коса. След нанасянето на вазелин и спането с него за няколко часа, косъмът е по-хидратиран и лъскав. А прическата изглежда така сякаш е минала през ламиниране, а всъщност не е. 
 
Още за триковете от социалната мрежа за красива коса - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase