Снимка: Istock

Любовта за всеки човек има различни измерения. Всеки я разбира по свой собствен начин. Тя предизвиква различни чувства и емоции, създава различни състояния и нагласи. За някои любовта е привързаност, за други обгрижване, за трети доверие, за четвърти даване на свобода. Откриването на безусловна любов обаче е нещо, което със сигурност за всички означава горе-долу едно и също – да обичаш и да бъдеш обичан без никакви условности, предразсъдъци такъв, какъвто си.

Безусловната любов е любов, в която няма условия, ограничения, резерви, осъждане. При нея са налице едновременно и страстта, и привличането, и приемането на другия без опити за промяна. Не се налага да се „нагаждате“ един към друг. То просто се случва от само себе си.

Много връзки се провалят и приключват именно заради условията, които партньорите си поставят. Границите, блокажите, които възпрепятстват отношенията, често са причина за провал на връзките. Опитите за промяна на партньора, постоянното осъждане на мислите, нагласите и действията му в повечето случаи са пагубни за любовта, дори най-силната. Човек не се променя, освен ако той сам не го пожелае. Многобройните опити да промените някого обикновено се увенчават с неуспех.

Безусловната любов е нещо съвсем различно, дори доста рядко срещано. Щастливците, които я имат, се радват на страст и привързаност без условия и ограничения, които да задушават любовта им.

Ако още не сте осъзнали дали имате късмета да сте открили безусловната любов в лицето на партньора си, ето и петте най-сигурни признака за това.

1. Обич без ограничения.

Чистата и безусловна любов е любов без граници. Между партньорите цари истинска свобода. Всеки прави изборите, които смята за правилни без другият да го съди. Това съвсем не означава, че връзката се носи по течението без партньорите да се интересуват един от друг, а просто да съществуват заедно. Просто всичко, което правят бива приемано безусловно и без осъждане. Всеки съществува в хармония със себе си и с другия едновременно.

При безусловната любов не се наблюдава необходимост непременно да бъдеш прав на всяка цена, да контролираш партньора си и да налагаш мнението си. Тези поведения са разрушителни за всяка връзка. Ако любовта се изразява в такива условия, обикновено е обречена.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase