Снимка: istock

 Продукти:

  • ¾ чаша брашно
  • 2/3 чаша захар
  • ¼ чаша масло, меко
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • ½ чаена лъжица сол
  • 3 големи яйца
  • 3 супени лъжици лимонов сок
  • 1 супена лъжица лимонова кора, настъргана
  • 1/3 чаша пудра захар
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава за печене с малко мазнина. Смесете брашното, захарта, маслото, ванилията и солта в голяма купа. Разбийте с миксер. Добавете яйцата, едно по едно, 2 супени лъжици от лимоновия сок и лимоновите корички. Разбийте до гладка смес. Излейте сместа в подготвената тава. Печете до суха клечка или около 20-25 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.
 
За да направите глазурата, смесете пудра захарта с останалата 1 лъжица лимонов сок и 1 чаена лъжица лимонова кора. След като сладкишът се охлади напълно, поръсете с глазурата отгоре. Приберете в хладилник да изстине напълно. Нарежете на квадрати и сервирайте.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase