Снимка: Pixabay/Pexels

 Заради стреса от пандемията и забързаното ежедневие, много хора се оплакват, че се чувстват нестабилни, често натъжени, уморени и може да имат проблеми с психичното здраве. Ето някои простички неща, които трябва да направите, за да се чувствате добре и да сте здрави, според "Female First".

Водете си дневник
 
Хората смятат, че да си водиш таен дневник е детско занимание. Но това съвсем не е така, писането помага и освобождава. На някои им е по-трудно да опишат мислите и идеите си гласно или не искат да споделят абсолютно всичко с хората около тях. Затова, воденето на дневник, записването на страхове, мечти, мисли помага много и така изливате душата си върху лист хартия, който не може да ви нарани. Така събирате мислите си, описвате чувствата си и може да проясните съзнанието си.

Излезте на чист въздух
 
Изглежда като нещо много простичко, но все пак хората го пренебрегват. Дори да е зима и времето да е студено, да се стъмнява рано - да излезете от дома, дори само за 20 минути, върши чудеса. Така гълтате чист въздух, раздвижвате се и се успокоявате, разведрявате. Ако работите от дома си, задължително в обедната почивка правете кратка разходка навън и ходете често до магазина, така събирате сили и енергия, разсънвате се и ставате по-ведри.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase