Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 чаша кокосови стърготини
  • 1 чаша малки претцели (натрошени)
  • ½ чаша оризово брашно
  • ½ чаша кокосово масло, разтопено
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 2 супени лъжици какао
  • 1 чаша кокосово мляко
  • 170 г тъмен шоколад, натрошен
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете с мазнина форма за тарт с падащо дъно. В голяма купа смесете кокосовите стърготини, оризовото брашно, кокосовото масло, захарта и какаото. Разбъркайте добре. Излейте сместа във формата. С ръце притиснете тестото, за да се разпредели по дъното, така че да се разстели и по стените на формата. Печете за 10-15 минути. Охладете напълно върху решетка, след като извадите основата от фурната.
 
В малка тенджера на средна температура загрейте кокосовото мляко, докато започне да образува балончета, като разбърквате постоянно. Поставете начупения шоколад и щипка сол в съд, подходящ за нагряване. Залейте с горещото кокосово мляко. Оставете да постои така 5 минути, докато шоколадът започне да се топи. Разбъркайте добре, докато се разтопи напълно.
 
Излейте шоколада върху основата на тарта. Приберете в хладилник за минимум 2 часа. Преди да сервирате, можете да украсите тарта по желание с настърган шоколад или пресни плодове.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

10

.

преди 11 месеца

Какъв ви е проблемът? Авторът на статията е публикувал чудесна рецепта, а хора, които се чудят какво да правят се заяждат за всичко!

9

Анонимен

преди 11 месеца

До Ади 5 Сладките изделия, набеден шоколад, бисквити и вафли са най-евтини. Затова бедните блъскат от тях, стават 100кг и могат да ги хванат болести. Шоколад някакъв си има за всички.

8

Анонимен

преди 11 месеца

В моята сладкижарница имам безглутенова чийзкейк само за 100 леви. Мъжът ми забърква тестата много обича да ги забърква едни