Снимка: Unsplash

В живота си срещаме различни типове личности сред роднини, приятели, любовници, колеги, познати. Някои могат доста дълго време да ни заблуждават за себе си, а и нерядко ги оправдаваме за постъпките им. Това са лошите хора. Те не се променят към положително. Как да ги различим, за да можем да се предпазим от тях?

1. Избягване на отговорности

Една от чертите, които отличават лошите хора е, че те когато могат ще си спестят отговорностите, но за сметка на това ще държат останалите виновни, ако нещо се провали. Защо го правят? Защото са мързеливи, страх ги е от провал, липсва им смелост и т. н.

2. Неспособност за приемане на критика

Никой не обича критиката, но когато е в малки количества и е градивна, тя би могла да действа и положително. Когато някой е отворен към нова информация, градивна критика, това е показател, че има способността да се променя към по-добро. От друга страна, приемането на всякакъв вид критика или противоречиво мнение като лична атака и отвръщането с негативизъм, определено не поставя човека в графата „добър“.

Лошите хора не само, че не са способни да приемат критика, но се смятат за безгрешни и в същото време няма да си спестят критиката към някой друг, дори той да се е представил повече от добре.

3. Присмиват се на външния вид на другите

Лошият човек има нужда да се чувства уникален, да е над другите, затова винаги когато има възможност, ще обиди някого. Това може да изглежда дори като комплимент. Реши ли да се присмее, лошият човек ще го направи или пред самия човек, или ще злослови зад гърба му.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase