Снимка: Istock

Стереотипите може би винаги ще бъдат част от живота ни. Някои могат да действат положително, докато други ни насаждат липса на увереност, понякога демотивация. За тях може да кажем, че ни теглят назад. Голяма част от тези стереотипи са възпитавани в нас – от близки, общество, училище.

Вижте кои 5 стереотипа определено ни пречат.

Връзката изисква много жертви

Всъщност любовната връзка, която се развива след време в семейство не е бойно поле, в което има жертви. В едни здравословни взаимоотношения, двама души, които се обичат, не са си съперници, а екип, отбор.

Въпреки че между тях е нормално да възникват конфликти, и двете страни трябва да са готови да ги разрешат, обръщайки достатъчно внимание на комуникацията помежду си. Любовта е грижа за другия, за връзката и тази грижа и компромиси трябва да се случват от двете страни, без да се усещат като задължение. Когато обаче някой се чувства зле от взаимоотношенията си по ред причини или смята, че няма какво повече да даде на тази връзка, по-добре е тя да бъде прекратена.

Мързелът е вреден

Зависи. Когато не се случва често, той предпазва тялото ни от претоварване. Често след мързелив ден човек става по-продуктивен, мотивиран, намира интересни решения на някои проблеми.

Никога не искайте нищо от никого

Така са възпитавани много от нас, че не е възпитано да искаш. Още един стереотип, който ни тегли назад. Това често ни спира да си поискаме увеличение на заплатата, да искаме повече щастие за себе си и да го постигнем (само защото някой ни е казал, че да искаш не е правилно), да поискаме помощ, когато ни е необходима в работата, отглеждането на децата, домакинските задължения и т. н.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase