Снимка: istock

 Продукти:

  • 4 резена бекон, нарязан и предварително леко запечен на тиган
  • 4 яйца
  • ½ чаша готова салца
  • ½ чаша бадемово брашно
  • 1 супена лъжица микс от семена за поръска
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете 8 форми за мъфини и постелете с хартия. Смесете запечения и нарязан бекон, разбитите яйца, салцата и бадемовото брашно в купа. Разбъркайте с телена бъркалка или с миксер на бавна скорост. Излейте сместа в подготвените форми. Поръсете със семената. Печете до златисто или за около 30 минути. Проверете с клечка за зъби – готови са, когато излезе суха. Оставете мъфините да изстинат 10 минути преди сервиране.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

7

Криза

преди 3 месеца

Това прилича на нещо свалено от коледната украса на елхата.

6

аз

преди 3 месеца

предпочитам, козунак с кисели краставици

5

Какви мъфини бе?

преди 3 месеца

Това са Тартарелки!!!