Снимка: Pixabay

За хората, които обичат животните, е почти задължително да имат домашен любимец. Да се грижите за животинката е истинско предизвикателство, но и много приятно - носи удовлетворение, топлина, обич, забавление, спокойствие и т.н. Ето какви ползи за психичното здраве носи грижата за домашните любимци, според "Female First".

Смисъл на живот
 
Да имате животинка и да се грижите за друго същество, освен за себе си, помага да се чувствате по-добре и пълноценни. Така намирате смисъл в живота си и знаете, че имате мисия - да живеете за някого, защото трябва да се грижите за него. Стягате се и ставате рано сутрин, за да храните любимеца - имате причина да станете от леглото, както и да излезете навън - ако разхождате куче, например. И сте благодарни и щастливи, когато животното ви дава любов и внимание.
 
Компания
 
Много хора си вземат домашен любимец, за да не се чувстват самотни вкъщи, особено ако живеят сами. И наистина това помага. Много е вероятно, ако имате животно вкъщи да сте по-щастливи - така имате компания. Животно ви изслушва без да ви съди и ви засипва с внимание. Установено е, че да говорите на любимеца, дори той да не ви разбира, е терапевтично.

Спорт
 
Това се отнася най-вече за притежателите на куче. Ако гледате куче, това означава, че редовно трябва да излизате навън, за да го водите на разходки и да го оставяте да потича. Така ставате по-мотивирани да прекарвате време навън, а и спортувате заедно с кучето - като го гоните или му хвърляте топка, пръчка и т.н. Ако прекарвате повече време на чист въздух, движите се и редовно правите разходки - това влияе положително на психичното здраве.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 месеца

Осмият-Викаш,парцуцата помага доста повеКи?

7

Анонимен

преди 3 месеца

С нищо.

6

Анонимен

преди 3 месеца

Кучето и котките са отлични помощници в стопанството - кучето защитава или предупреждава стопаните от хищници, а котките са ловци на мишки и плъхове. В градовете се ползват главно като заместител на приятел, партньор и като жива играчка.