Снимка: Istock

Една от най-големите причинни за проблеми в брака или любовната връзка са парите. Оказва се, че те са много емоционална част от живота на всеки, тъй като за всеки те имат различно значение. Защо обаче двойките се карат за пари?

Различни възгледи за парите

Когато двама души се съберат във връзка, това не означава, че имат едни и същи личностни характеристики по отношение на финансите. Някои хора обичат да си угаждат, други пък са твърде пестеливи. Всеки е различен, но в една връзка е важно тези различия да не ни карат да забравяме нуждите на другия. Има ли обаче рязко разминаване, партньорите често ще се карат за пари.

Необходимостта от контрол

В една двойка единият винаги е по-контролиращ от другия. Ако сме от този тип хора, които обичат да пестят, търсят постоянно допълнителни източници на доходи, то за нас е важно да наблюдаваме финансовото си бъдеще и не мислим да го споделяме с друг. Ако сте във връзка, в която и двамата искат да контролират финансите, но имат различни идеи за това как изглежда този контрол, могат да възникнат проблеми.

Различни финансови истории

Начинът, по който родителите ви са се отнасяли към парите, оказва значително влияние върху вашето отношение към финансите. Ето защо е важно да помислим върху това какъв е нашият модел на харчене, както и какъв е моделът на харчене на половинката ни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

13

1вата-

преди 6 месеца

няма пари. 2-безпаричие 3-липса на финанси 4-недостиг на кеш 5 - нисък доход 6- глад 7 недоимък , има и още ама тва са "главните"

12

от опит

преди 6 месеца

Много се обичахме с моята, взехме апартамент, освежихме го и се нанесохме, като мина година време и се започна , - "Паркета не ми харесва, дай да сложим ламинат" (!?) , "Вратите стари, цвета на спалнята не ми харесва, лампионите стари ..." и се оказа че на месец плащаме 500лв ипотека и още поне толкова за всякакви ремонтчета , с които не се повишава цената на жилището

11

какво се чудим

преди 6 месеца

Най важната и единствена причина да се карат хората за пари е че не растат по дърветата.