Снимка: Az-jenata.bg
Продукти:
 
2 и ½ чаши ориз
5 чаши вода
100 мл олио
2 щипки черен пипер
1 бр кисела зелка
1 щипка сол
2 чаени лъжици мащерка
2 чаени лъжици червен пипер
 
Приготвяне:
 
Измийте и изчистете ориза. Сложете го в тиган. Прибавете 2 чаши и половина вода (колкото е оризът), няколко лъжици олио, сол, черен пипер, мащерка. Нека оризът набъбне в тигана. Тогава го свалете от огъня. Обелете най-горните 2 листа на зелката и ги оставете настрани. Откъснете и останалите листа като внимавате да не ги повредите. Във всяко листо сложете по една голяма лъжица ориз и оформете сарма. Направете това с всички зелеви листа. Подредете на дъното на дълбока тенджера двете най-горни зелеви листа, за да не загорят сармите. Върху тях подредете самите сарми. Излейте останалите чаши вода. Похлупете с порцеланова чиния отгоре, за да не се развали формата на сармите при варенето. Гответе за около 50 минути.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

6

Един Балък

преди 4 месеца

Ами сложете освен лук и малко праз...копър кимион щипка черен пипер ...черен пипер...морков...че и домати малко ...то това на кво прилича???

5

Анонимен

преди 4 месеца

Така намяткано всичко?Без да се позапържи?Без лук? Големи готвачи сте!

4

Кармен Златарева

преди 4 месеца

Нека в тия хубави и светли празници да помислиме и за бедните и за бездомните нещастни хора - жертви на "човешкото" и политическо двуличие и безразличие...