Снимка: Pexels

 Всеки от нас има различни навици относно спането, хапването на основните ястия, взимането на душ, провеждането на важни разговори, спортуването, интимния живот и т.н. Но, знаете ли, че има точно определени часове, в които е най-подходящо да вършим определени ежедневни дейности? Ето кои са те, според "The Sun".

Измерване на килограми 
 
Най-доброто време да се качите на кантара, за да измерите теглото си, е сутрин. Това трябва да е първото нещо, което правите след ставане, естествено след ходенето до тоалетна. Така е най-добре, защото няколко часа не сте консумирали никаква храна. Мерете се преди закуска.
 
Прием на витамини
 
Витамините, които се разтварят във вода, трябва да бъдат приемани на гладен стомах. Пийте витамини В и С, както и фолиева киселина 30 мин. преди закуска.
 
Закуска 
 
След като извършите тези процедури, време е за закуска (вероятно около 7:45 - 8:00). Трябва да хапнете нещо до 2 часа след ставане от сън. Това увеличава метаболизма и намалява глада по-късно през деня.

Пазаруване
 
Знаете ли, че е подходящо да пазарувате сутрин? Естествено, не веднага - отидете до магазина 3 часа след ставане от сън (например около 10:30 часа). Тогава мозъчната функция е на най-високо ниво. Освен това, стомахът ви е пълен, защото скоро сте закусвали и така е вероятно да напазарувате по-здравословни храни. 
 
Разходка
 
Слънцето е най-силно около 12 часа и така ще се порадвате на хубавото време. Разходете се по обяд за около 20 минути и така ще си набавите витамин D.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Коментари Напиши коментар

6

Kiffla

преди 1 месец

Много ценен съвет е да се пазарува сутрин, защото, цитирам, "тогава мозъчната функция е на най-високо ниво". Трябва да го пробвам някой път да видим!

5

Анонимен

преди 1 месец

До бачкатор. Тя "статията" е за хора които не са помирисвали работа през живота си.

4

Анонимен

преди 1 месец

Ивета, красавице такава, поне половин-един час за работа няма ли да предложиш по някое време?