Снимка: Pixabay

За повечето момичета идването на цикъла е тежък период в месеца. Свързва се с променливо настроение, болки в корема, раздразнителност, намалено чувство на комфорт, глад за сладко. Има някои месеци, в които цикълът е по-тежък, неприятен или силен от други. Ето какви може да са причините за това, според "Elite Daily".

Не сте спали достатъчно
 
Да си набавяте достатъчно сън е много важно, особено по време на цикъл. Ако не спите достатъчно това влияе зле на ПМС и на самия цикъл. Д-р Джесика Шепард казва, че ако не си набавяте нужното количество сън по време на цикъл, вие ще сте по-раздразнени и уморени. Това стресира тялото. Малкото сън води до промяна и в хормоните, което може да направи цикъла нередовен.
 
Хапвали сте много преработени храни
 
Храни, като пицата, пържените картофки и бейгълите може да са много вкусни и да подобряват настроението за момент, но те са пълни с бяла захар и брашно, които причиняват възпаления. Цикъл + допълнително възпаление е равно на кошмар. Препоръчва се да ядете повече пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.
 
Отстаналите вижте в teenproblem.net

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 седмица

Вакасинацията е една от модерните причини.

5

Анонимен

преди 1 седмица

Интересно само мъже са писали под статията. Сигурно искат да им "дойде".

4

ЦИНИК

преди 1 седмица

Па после ми расправяйте ,че женътъ била равна с мажо а ? Иляда годин еволюция не им стигат да доат на нащу ниво ! Инак усти големи и се били дискриминирани се били жертви за нещу си ! Ай сиктир !