Снимка: Istock

Може би всеки от нас има човек в живота си, който е нарцистична личност, изкусен манипулатор. Въпреки че знаем, че тази личност е точно такава, всеки път при създала се определена ситуация, най-често сложна, позволяваме на тази личност отново да ни смачка. Манипулаторите имат богат набор от реплики, които вадят като оръжие. Вижте някои от тях, на които да не се поддавате.

„Ти не си добре, не съм направил/а това.“

Манипулаторите никога не биха признали своите грешки. Вместо това ще отрекат, прехвърляйки вината върху вас, за да поддържат версията си. Те ще използват онзи метод, който ви кара да започнете да се съмнявате в правотата си

„Другите бяха прави за теб.“

Манипулаторът обича да кара другите да се чувстват виновни. Често могат да вмъкнат в разговор с вас чужди думи или да си измислят, че някой е казал нещо негативно за личността ви. Всичко това, за да се почувствате гузни от решението, което взимате и да се откажете от него.

„Не мога да си представя живота си без теб.“

Тези думи може да чуете и от нарцистичен партньор в любовната ви връзка. Такъв тип личности също си служат с манипулативни похвати. Може би ви е съвсем ясно, че този човек е малко вероятно да изпитва истинска любов, а по-скоро се опитва да постигне определена цел.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Коментари Напиши коментар

12

...

преди 6 месеца

dali tova sa vse manipulacii ??

11

Киро и Асен

преди 6 месеца

Продължаваме промяната

10

Грета Тунберк

преди 6 месеца

Да спасим планетата от Глобалното затопляне със зелен данък :)))