Снимка: Istock

Първата среща може да е колкото приятна, толкова и напрягаща. Когато не знаете как да продължите разговора, може да възникне неловко мълчание, което да нагнети напрежение между вас и човека, с когото се срещате. В такива ситуации е добре да помислите предварително какви въпроси можете да зададете на човека срещу себе си. С помощта на тези въпроси ще имате почва, върху която да стъпите и да успеете да разгърнете разговора на следващо ниво. Ще избегнете неудобните ситуации, ще научите нещо ново за човека, ще можете да покажете интерес.

„Какъв е най-забавният ти спомен от детството?“

Разговорите за детството винаги са добра стратегия, защото едновременно можете да разберете повече за човека и да предизвикате весели емоции. Детските спомени будят смях, връщат към щастливи моменти, предизвикват хубави емоции и са удобен начин да продължите разговора, да го разгърнете и да споделяте повече.

„Кое е твоето щастливо място?“

С този въпрос можете да разберете повече за човека, като го провокирате да разкрие интересите си, да сподели какво обича да прави, къде предпочита да прекарва по-голямата част от свободното си време, с какво обича да се храни и с какви хора да се среща. Този въпрос крие много вратички, които можете да отворите.

Още по к темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase