Снимка: Pexels

Музиката не е само за забавление и партита, много пъти е доказано, че тя действа и терапевтично. За това и когато се чувстват изморени, стресирани, тъжни, много хора пускат любимите си песни и се опитват да релаксират. Слушането на музика несъмнено повдига настроението и успокоява, но същият ефект има и пеенето. Ето и какви са ползите от него.

Променя настроението
 
Не може да запеете, без да правите гримаси, да присвивате очи, да се усмихнете, дори да не го правите, защото искате. А усмивката, независимо дали е волна или неволна, пак може да ви направи по-щастливи. Когато човек е депресиран, той обикновено се свива, гледа надолу, не говори много. А когато започне да пее, става, разтяга се, освобождава белите дробове и диафрагмата и сякаш става по-енергичен. Дори още да се чувствате зле и притеснени, всички тези движения и гримаси "лъжат" мозъка, че сте в по-добро настроение и ви дават повече сила и спокойствие.

Кара ви да дишате дълбоко
 
Ако сте в мрачно настроение, прегърбили сте се, свили сте се на кълбо, значи не поемате достатъчно кислород. Това ви прави и по-мудни, изтощени и апатични. Дълбокото дишане лекува тези симптоми, а като запеете любим хит - няма как да не си поемете дълбоко дъх.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase