Снимка: Istock

Любовните раздели не са лесни. Отрицателните емоции извличат положителното от нас и ние потъваме в капана на спомени, тъга, демотивация, може дори да стигнем до депресивни състояния. Няма времеви рамки, в които да се поставим и да си кажем, че разполагаме с толкова дни, седмици или месеци, за да започнем ново начало. Но не бива и да се застояваме дълго. Хубавото е, че има мантри, които могат да ни вдъхнат кураж, за да прегърнем своето Аз към по-хубавото, към бъдещето. Мантри, които да си казваме всеки ден, докато ставаме по-щастливи. Вижте кои бихте могли да приложите, ако ви е трудно да се справите с любовната раздяла.

Аз съм силна и уверена и знам, че ще се възстановя от тази раздяла. Бъдете уверени и не забравяйте, че сте прекрасна личност, дори партньорът ви да се е опитал да ви вмени друго.

Изпълвам живота си с позитивност всеки ден. Когато се прокрадне негативна мисъл, заменете я с положителна. Вгледайте се в положителните неща, които денят ви носи, това ще ви помогне в процеса на възстановяване.

Отворена съм към новите възможности пред мен. Когато смятате, че сте загубили любовта, е трудно да обърнете внимание на всички нови възможности пред вас. Но е важно да се отворите за ново начало, дори първоначално то да е само в срещи и комуникация.

Преоткривам себе си всеки ден и това ме прави щастлива. Любовната раздяла винаги ни кара да насочим енергията си в грешна посока, към нещата, които няма как да променим (и не е необходимо). Затова насочете енергията си в това да създавате – ново хоби, здравословен план на хранене, спортна активност, повече пътувания и т.н. Създавайте хубави емоции за себе си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase