Снимка: IStock

С наближаването на есента, е време да поговорим за кожата. Този сезон носи по-хладно време и спад във влажността, което създава сух, застоял въздух и причинява по-дехидратирана кожа. Добавете към това и суха топлина от радиаторите и получавате формула за кожни бедствия като екзема, сухота и сърбеж.

Именно затова есенният сезон е идеалното време да преоцените рутината си за грижа за кожата. И като цяло винаги е добре да подхождате към този процес сезонно, точно както го правите с гардероба си. "С промяната на сезоните трябва да се промени и грижата за кожата ви", обяснява дерматологът Мона Гохара пред Allure. Според нея, незначителните детайли могат да направят голяма разлика.

За да избегнете суха и сърбяща кожа, ето петте най-добри съвета от дерматолози, за да предотвратите есенните проблеми.

По-плътен овлажнител

Кажете сбогом на лекия овлажнител, който не съдържа масло, който сте използвали цяло лято. Време е да се насочите към по-силен хидратор. Дерматологът Шари Марчбейн препоръчва тежък крем, направен от керамиди, които са незаменимите и здравословни мастни киселини, които се срещат ествествено в кожата, но трябва да бъдат подсилени през по-студените месеци.

Тези керамиди са особено важни, защото служат като система за поддържане на кожната ви бариера. "Когато на кожата й липсват керамиди, бариерата й се компрометира, което води до сухота и дразнене", обяснява дерматологът Седжал Шах. Следователно, изчерпаните керамиди понякога могат да доведат до появата на екзема.

Добавянето на допълнителен слой хидратация към вашата рутина е друг чудесен начин за предотвратяване на сухотата. Според Гохара, трябва да подходите към визията си, така както подхождате към модата - през есента слагате повече дрехи, за да се спасите от студа, и същото трябва да направите с лицето си. Нейната препоръка е да добавите серум или маска на базата на хиалуронова киселина заедно с по-силен овлажнител.

Добавете лосион за тяло и още съвети от дерматолози вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase