Снимка: iStock

Имате ли домашен любимец? А знаете ли, че освен гушлив, шумен и пухкав, той може да подобри психическото ви здраве? Казват, че кучетата са най-възприемчивите домашни любимци и най-добрият приятел на човека. За котките пък се говори, че усещат човешката болка и дори могат да я лекуват, като легнат на съответното място.

Истината е, че всеки един домашен любимец може да ви накара да се чувствате по-щастливи, по-спокойни и по-позитивни.  Ето и как ви помагат да подобрите цялостното си здраве:

Намаляват стреса

Повечето хора са подложени на висок стрес ежедневно. Изследвания обаче показват, че няколко минути игра с домашния любимец могат да понижат нивата му драстично. Причината е, в обмена на вибрации между живите същества и радостта, с която повечето домашни любимци обсипват своя собственик - чиста, неподправена и заразителна.

Повишават физическото ви здраве

Здраво тяло, здрав дух! А тялото се подлага на повече активности, когато трябва да се грижите за домашен любимец. Особено ако имате куче, което разхождате по няколко пъти на ден.

Подобряват социалния живот

Хората често се събират по интереси. А домашните любимци могат да станат причина за създаването на цели общества и клубове, което ви дава възможност да се запознаете с нови и интересни личности, от които да научите полезни неща. Разнообразяването на кръговете от хора, с които общувате, е важно за вашето психическо здраве.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник:Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase