Снимка: iStock

Ако има нещо, което индустрията за облекло и аксесоари разбира за съвременния любител на модата, то е, че докато искат повече - повече опции по рафтовете, по-обмислени практики за устойчивост, приобщаващо оразмеряване, дрехи без пол и други - хората също не биха се задоволи с нещо обикновено. Стари, млади и подрастващи поколения намират утеха в това да похарчат парите си за класически парчета, които ще издържат изпитанието на времето. Въпросът е обаче за кои продукти всъщност си струва да се дадат допълнителни пари.

Стилистката Мики Фрийман обяснява, че качеството и изработката на дрехите си заслужават инвестицията. Това, което прави нещо "класическо" обаче е неговото безвремие, като стойността му трябва да остава същата както със смяна на сезоните, така и със смяна на годините. "За любителите на модата имането на такъв тип дрехи не само ще позволи да притежават частица от наследството на дизайнера, но и тези артикули са основни елементи, които могат да се носят отново и отново", казва Фрийман пред InStyle.

И така, за кои дрехи трябва да внимавате, когато влезете в магазина? Няколко стилисти дават своите съвети за най-добрите инвестиционни покупки.

1. Черен блейзър

Модният стилист Карън Перес казва, че добре изработеният, качествен черен блейзър е класическа дреха, която си заслужава всяка стотинка. "Добавянето му към тениска и дънки създава по-изискан вид на вашето облекло, а носенето на малко по-голям номер вместо рокля и комбинирането със сандали е перфектната и шикозна визия за вечерта", казва тя. Добавя, че черният блейзър е нещото, което всеки един от нас трябва да има в гардероба си.

2. Чанта с капак

Стилистката Джейди казва пред InStyle, че сред много класически модели чанти в последно време купувачите търсят такива с капаци. По-точно те се насочват към марки като Chanel, но тенденцията може да бъде следвана и с нещо по-достъпно и не толкова скъпо. Според Джейди, това е класика за всички времена и е произведение на изкуството в областта на чантите.

3. Тренчкот

Въпреки че първоначално е проектиран да помогне на офицерите от армията да преодолеят дъждовни бури, тренчкотът се превърна в класически основен елемент във всички гардероби. Що се отнася до Джайди, този вид дреха е задължителен в есенната визия. "Лесно се оформя, изискано и безвремено. Това е страхотно преходно парче и е подходящо за всички възрасти и полове", категорична е тя.

4. Голямо колие

Друг задължителен аксесоар, струващ си парите? Голяма огърлица.

"Огромните колиета, особено във верижен стил, бяха най-голямата тенденция тази година и стигнаха до подиумите на Givenchy, Bottega Veneta, Dolce & Gabbana и Saint Laurent", казва Перес пред InStyle. Допълва, че такъв вид аксесоар е задължителен за хора, които си падат по винтидж стиловете и искат да разнообразят ежедневното или вечерното си облекло.

5. Бяла тениска или риза

Намирането на перфектната бяла тениска или риза е трудно постижение, но важно откритие, ако се опитвате да изградите класически стил. Стилистката Синди Конрой казва, че ключът към успеха е намирането на първокласни материи, които ще удължат живота на дрехата. "Ще похарчите малко повече пари, но няма да ви се налага да купувате нещо ново след година", категорична е тя.

6. Токчета и още аксесоари, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase