Снимка: istock

 Продукти:

250 мл студена вода
¼ чаена лъжица сол
100 г масло
125 г брашно
5 яйца
За декориране:
200 г черен шоколад, разтопен
За пълнежа:
500 мл сладкарска сметана
100 г захар
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете 2 правоъгълни тави за печене с малко мазнина. Постелете ги с хартия за печене. Излейте водата в тенджера. Добавете солта и маслото. Разбърквайте постоянно, докато маслото се разтопи напълно. След това оставете сместа да заври. Добавете брашното и разбърквайте, докато се разтвори напълно и няма бучки. Свалете от котлона и оставете да изстине.
 
Внимателно добавете яйцата едно по едно към сместа. Разбъркайте енергично, докато се получи гладка смес. Напълнете сместа в пош и изстискайте еклерите един по един върху подготвените тави, като оставяте разстояние между тях. Печете за 30-35 минути или до златисто. Извадете еклерите от фурната и ги оставете да изстинат.

За пълнежа:
 
Разбийте сметаната със захарта до пухкава смес. С помощта на чист пош напълнете еклерите с пълнежа. Разтопете шоколада на водна баня. Изчакайте да изстине почти до стайна температура, след което залейте еклерите с него. Приберете ги в хладилник да стегнат, преди да сервирате.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase