Снимка: pixabay

Обичаме да пазаруваме хранителни продукти. С внимание избираме тези, които са ни любими. Държим не само цената да е изгодна, но и да имат добро качество. Знаем ли след този прецизен подбор как да съхраняваме хранителните продукти? Така например доматите, ягодите, плодовете с костилки, хляб, шоколад, не е добре да се слагат в хладилник. Ще се ускори процесът на гниене, а в повечето случаи се губят хубавите им вкусове.

Вижте още няколко любими храни, които не харесват ниските температури.

Чесън

Ако държите чесъна в хладилника, ниските температури може да провокират процес на покълване на скилидките, да загубят от вкусовите си качества и хубава текстура. Чесънът се нуждае от циркулация на въздуха. Поставен в кошница, той може да остане с добро качество месеци наред.

Патладжани

Патладжаните са чувствителни към ниските температури. Температура под 10 ° C може да увреди текстурата и вкуса им. Хубаво е да се съхраняват при стайна температура и да не са в близост до други плодове и зеленчуци.

Банани

За да бъдат трайни и вкусни, бананите се нуждаят от умерена температура, за да могат да узреят. Поставени в хладилник ще останат за по-дълго време не напълно узрели. Но ако имат кафяви петънца или вече са по-кафяви, студът ще ускори процеса на гниене.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase