Снимка: IStock

Има хора, които имат навика да се държат отбранително при общуване. Те са докачливи, лесно се засягат и все смятат, че някой ги напада словесно, без това дори да е така, поне в повечето от случаите.

Представителите на 5 зодиакални знака са склонни да се държат именно по този начин. Те са винаги нащрек в желанието си да се предпазят от чуждия натиск, като често атакуват първи, дори когато пред тях няма чак толкова големи признаци на опасност. Хората от тези знаци обичат да се държат отбранително в ситуации, които често са напълно безопасни, било то на физическо, емоционално или словесно ниво.

Те просто винаги реагират защитно без достатъчно уважителна причина и обикновено поведението им се възприема за предизвикателно, заядливо, грубо и дори агресивно.

А ето и кои са тези знаци:

Овен

Представителите на зодия Овен обикновено смятат, че трябва да разчистват пътя си към върха. Те като цяло нямат доверие на другите и приемат живота си като поредица от битки, които трябва задължително да спечелят. Те са много конкурентни, агресивни и имат голямо его, което пък подхранват именно от спечелените спорове, конфликти и т. н. Овенът се чувства добре и по-сигурен, когато се отбранява. Той вярва дълбоко в себе си, че ако се „остави“ на другите, те ще го прецакат или подведат. Или казано с други думи, той знае, че ако не се държи като хищник, ще е в ролята на жертвата.

Телец

Имайте предвид, че Телецът (все пак е бик) е готов да се отбранява до смърт, ако се наложи! Хората от този знак са склонни да се защитават здраво и са абсолютно непоклатими в позицията си. На тях не им пука как ги възприемат другите, дали ги мислят за луди параноици или за грубияни – ако те са решили, че някой им е нарушил правата или ги е съдил несправедливо или погрешно, те са готови на всичко, за да поправят това. Никога няма да успеете да излезете наглава с Телеца, ако го засегнете по някакъв начин. По-скоро ще влезете в черния му списък!

Кои други зодии се държат отбранително, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase