Снимка: IStock

Модните тенденции от миналото постоянно влизат и излизат от мода, но след като приехме отново късите клинове преди няколко години, те са тук, за да останат.

Първоначално те са проектирани да направят по-удобно карането на колело в началото на 19-ти век, откъдето идва и наименованието им "bike shorts" или иначе казано "шорти за каране на колело". Прилепналите къси панталони обаче постепенно набират сила и започват да се използват не само за колоездене. Направиха изненадващо завръщане през 2017 година, като едно от актуалните предложения за ежедневен стил. Преминаваме набързо към 2021 година, когато все още избираме удобно облекло пред по-традициионните и елегантни тоалети, а късите клинове продължават да бъдат нашето любимо нещо в горещите дни.

Докато някои смятат, че шортите за колоездене са трудни за носене или твърдят, че са противоречива дреха, предназначена повече за фитнеса, ние сме тук, за да им покажем, че грешат. Всъщност има доста начини, чрез които може да включите спортния панталон в ежедневието си и да го превърнете в част от тоалета си за излизане.

Черпейки вдъхвновение от модни икони като принцеса Даяна, Сара Джесика Паркър и Тифани Тисен, инфлуенсърите на нашето време са взели този спортен екип от миналото и са го превърнали в модно становище.

Ето няколко вдъхновения за това как да съчетаете шортите за колоездене с другите си не спортни дрехи
Със суичър
Съчетаването на свободен суичър с прилепнали панталони, като чифт къс кли, има способността да направи облеклото да изглежда малко по-небрежно. Независимо дали предпочитате с качулка, с цип, дълга блуза или къс сиучър, панталоните, оформящи тялото ще компенсират разхлабения модел на горната ви дреха. Добавете минималистични бижута като обеци, колие или обикновена гривна и нещата стават перфектни.

С ботуши или токчета, вижте още идеи в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase