Снимка: БГНЕС

Нова промяна в света на Холивуд, която позволява по-голяма разпознаваемост на хората с различна полова и сексуална ориентация.

В понеделник Телевизонната академия, която връчва престижните награди "Еми", обяви, е приела няколко нови правила, с които цели да промени визията си. Целта е всеки един актьор или актриса да се чувства добре дошъл и да бъде оценен правилно, независимо от неговата сексуална и полова ориентация. 

Едно от новите правила позволява на всеки номиниран актьор или актриса да поиска определението "актьор" или "актриса" на статуетката да бъде заменено с "артист". Промяната влиза в сила от този сезон и идва в момент, когато известните имена в бранша все по-често призовават за небинарни категории в различните наградни церемонии. Миналата година Берлинският филмов фестивал обяви, че актьорските му награди ще бъдат неутрални по отношение на пола. 
 
Актрисата Ейжа Кейт Дилън, която се определя като небинарна, е едно от известните имена, които от дълго време се опитват да променят нещата в Холивуд относно приемането на различните. През 2017 година Дилън изпраща писмо до Телевизионната академия, с което иска промяна в името на категории, в които се съдържа думата актьор или актриса. Ейжа смята, че ще е по-добре списъците да бъдат представяни като "Най-добро представяне от човек, който се идентифицира като жена" и "Най-добро представяне от човек, който се идентифицира като мъж". 
 
Още за новите правила на наградите "Еми" - четете в Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 месец

"Артист" е всеки, който твори в областта на някакъв вид изкуство. "Актьор" и "Актриса" са онези, които пресъздават роли в киното и в театъра.

34

.

преди 1 месец

Огън ще изгори страните на содомизма!

33

Г

преди 1 месец

Ще стане, като с Оскартите. Обърнаха го на политически исказвания раздават се награди не по заслуги а на квотен принцип, режисцори и сценаристи нямат свобода да избират и творят свободно, също като при комунизма. Резултатът рекордно никска гледаемост на Оскарите през 2021г едва 4млн. зрители. До преди 7 години са били 40 млн. Изкуството отворено и творците трябва да са свободни, да правят нещата както те смаятат и виждат, в противен случай нещата стават безсмислени!