Снимка: istock

Продукти:

250 г сьомга, сурова или отцедена от консерва
1 яйце, разбито
1 супена лъжица зехтин
2 стръка пресен лук, ситно нарязан
150 г галета
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. В купа смесете сьомгата, яйцето, зехтина, лука и галетата. Овкусете със сол и пипер. Омесете кайма. Оформете кюфтета с ръце. Подредете ги в тава за печене с хартия. Печете за 20 минути или до златисто. Ако рибата, която сте избрали, е сурова, а не от консерва, пасирайте сместа с пасатор или в блендер. Друга опция е предварително леко да сварите рибното филе.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Коментари Напиши коментар

5

много яко

преди 1 месец

Очакваме и кюфтета от хайвер, може и зелен и без галета.

4

Картофени кюфтета

преди 1 месец

1,300 картофи, 350 гр. сирене, 1 голямо яйце, 1/2 ч.л. ч.пепер, 1 с.л. чубрица, магданоз, галета и яйца за овалване.Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се пасират с преса оставят се да изстинат. Добавя се сиренето, подправките и яйцето и се омесва сместа. Оформят се с длани кюфтетата овалват се в галета и се потапят в разбитите яйца. Пържат се в сгорещена мазнина.Тайната на тази рецепта е в изстиналите картофи. Така те остават цели с форма и не се пръскат.

3

Анонимен

преди 1 месец

не разбрах кюфтета в същата тава със сьомгата ли се пекат?