Снимка: istock

Алфа и бета мъжете се различават по някои показатели. Алфа мъжете са известни с егото си, със стремежа си да изпъкват, да бъдат забелязани, както и да заявят мъжкия си потенциал. Бета мъжете са не по-малко мъжествени и достойни. Тяхното бета излъчване в никакъв случай не бива да се приема като второстепенно, изпълнено с по-малко самочувствие или с по-малко качества.

В много случаи дори жените избират бета мъже за своите дългосрочни, хармонични и щастливи връзки. Ето защо този подсъзнателен избор е една от тайните за успешна връзка.

Бета мъжете са нежни джентълмени

Бета мъжете не са непременно доминиращи като алфа мъжете, но това не ги прави безхарактерни хора, напротив. Техният подход е по-неагресивен и това в много случаи омагьосва жените и ги привлича. Бета мъжете избягват директните конфликти и не налагат мнението си непременно. Те не демонстрират надмощие над жените, което ги кара да се чувстват пълноценни и равни. Ако имате връзка с бета мъж бъдете сигурни, че в повечето случаи ще бъдете чути и изслушани.

Бета мъжете поемат своя дял от домакинската работа

Характерна черта на алфа мъжете е да смятат, че домакинството не е тяхна работа. При бета мъжете нещата не стоят така. Те уважават усилията на жените в поддържането на домакинството и с удоволствие поемат своята част от това.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase