Снимка: istock

Те често дават дума, но не я спазват, обичат да критикуват хората край себе си, любезни са, когато им трябва нещо… Познато ли ви е? Може би в средата, в която се движите, в личния ви живот, работата, познавате по една такава личност. Фалшива. Тя добре може да заблуди останалите и затова понякога е трудно да я разпознаем. Вижте няколко знака, които ще ви помогнат да различите истинската личност от фалшивата.

Фалшивите личности „уважават“ само тези, които имат власт и богатство. Истинските не се вълнуват от социалния статус

Характерно за хората, които са фалшиво любезни, приятелски настроени, отзивчиви е, че те се интересуват единствено и само от собствените си интереси. Затова и гледат да са заобиколени от хора с положение, били те познати, приятели, колеги. За тях останалите, които нямат висок социален статус не подлежат на уважение и сближаване.

Фалшивите хора се възползват от всичко около тях. Истинските личности обаче са далеч от манипулацията

Такива примери можем да намерим сред роднини, близки приятели, колеги. За да постигнат желаното, те използват методи за манипулация, убеждавайки другите да правят неща за тях, които са им важни. Това може да са заплахи, създаване на чувство за вина в другия, „приятелско“ молене за съдействие в работата или извън нея, покриване на чужди задължения и т. н.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase