Снимка: istock

Продукти:

250 г брашно с набухвател
350 г захар демерара или мусковадо
75 г какао на прах
1 чаена лъжица сол
125 мл олио
125 г ябълково пюре
250 мл студена вода
Настъргана кора от 1 портокал
2 чаени лъжици портокалова есенция
50г тъмен шоколад, начупен
1 шепа орехи, счукани
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете правоъгълна тава за печене с мазнина. Покрийте с хартия за печене.
 
В купа смесете брашното, захарта, какаото, солта. Разбъркайте добре. Добавете олиото към сухите съставки, както и ябълковото пюре. Добавете и водата. Разбъркайте добре. Добавете портокаловите корички и есенцията. Разбъркайте.
 
Смесете сухите и мокрите съставки. Прибавете шоколада и орехите. Разбъркайте много добре, докато се получи хомогенна лепкава смес. Прехвърлете я в тавата за печене и я заравнете.
 
Печете в загрята фурна за около 30 минути или до готовност. Извадете от фурната. Оставете да изстине за 10 минути преди да нарежете на квадрати.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase