Снимка: istock

Продукти:

2 бр. пилешки гърди
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжица масло
1 чаена лъжица черен пипер
1 бр. фенел, ситно нарязан
1 стрък пресен лук
200 мл готварска сметана
150 г гъби, нарязани
½ чушка, нарязана
3 супени лъжици пресен магданоз, ситно нарязан
250 мл прясно мляко
350 мл вода
1 кубче пилешки бульон
Сол на вкус
 
Приготвяне:
 
Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура. Запържете в него нарязаното пилешко. Намалете котлона. Добавете пипера, фенела, сметаната. Оставете да къкри за около 15 минути или докато пилешкото месо започне да покафенява. След като пилето е готово го свалете от котлона и го оставете настрана.
 
Докато пилето изстива, добавете гъбите, чушката, магданоза, лука, млякото, водата и кубчето бульон в тенджера. Разбъркайте. Върнете пилешкото в тенджерата при другите продукти. Увеличете котлона и оставете да заври. Овкусете със сол и сервирайте.
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 месец

Спокойно , за Никулден ще пуснат рецепта за вкусна агнешка чорба, агнешко печено и пълнени чушки с ориз.

4

1

преди 1 месец

Тая супа у нас я правим с месо от бутчета и дреболии-сърца и воденички, ситно нарязани. Без сметана и гъби. Зеленчука същият.Агнешка чорба жената я прави от обезкостена агнешка главичка и чревца. Веднъж ползва материал за дроб сърма, но стана тежка, инак народа я хареса. Но дробът дойде в повече. Въпрос на вкус, аз обичам супи с бульон, да пийвам ракия, особено зимата. В къщи ядем над 15 вида супи. За днес има копривена. Весел празник.

3

Някой

преди 1 месец

На снимката в супата се виждат картофи,а в рецептата липсват?