Снимка: Istockphoto

През март стана една година от началото на пандемията. Цели 12 месеца носихме маски, с което променихме до голяма степен начина, по който се гримираме. Да не говорим, че някои спряха да слагат каквото и да е върху лицето си, за да предотвратят появата на пъпки и раздразнение.

Дори без фон дьо тен, пудра и хайлайтър, любимото червило вече не ни носи онова приятно чувство, което усещахме, поставяйки го в началото на всеки работен ден. То лесно се размазва заради предпазното средство, което понякога държим с часове. Но не и очната линия и цветът на веждите, които тази пролет ще бъдат акцент в грима ни.

Много известни дами показаха, че синята очна линия и сенките в този цвят могат да са страхотен акцент във визията им. Освен нея, през този сезон може да пробваме да направим веждите си по-плътни и красиви с помощта на специална козметика.

Как да изберете най-добрия цвят за вашите вежди?

Преценете по кожата и косата

През последните няколко години по-тъмните вежди са по-предпочитани, казва пред Allure гримьорът Ази Сакс. Той и колежката му Делина Медхин са на мнение, че независимо от това какво харесвате, трябва да изберете тона според основния цвят на косата и кожата.

Ако притежавате светла кожа и коса, черното не е най-добрият избор за попълване на веждите, казват специалистите. Същото важи и за нанасянето на светла пудра при по-тъмен тен на лицето, обяснява Медхи. Според нея жените с кестенява коса могат да ползват какъвто и да е кафяв грим, но при другите трябва да се вземат под внимание подтона на кожата и косата.

Онези с естествено тъмна и гъста коса също нямат проблем, защото при тях по-тъмни и плътни вежди стоят чудесно.
Останалите съвети за подбиране на перфектния цвят за веждите - вижте в tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase